5 sminktips vid fotografering i olika miljöer

Att hitta det perfekta sminket för rätt miljö kan vara lite knepigt. Vi står vanligtvis inför många frågor som aldrig tar slut, till exempel:

Vilka produkter ska jag använda för att se så fräsch ut som möjligt hela dagen?

Hur hittar jag rätt balans mellan subtil och överdriven?

Hur kan jag komplettera mina sminkval utan att se det ser överdrivet ut eller som en vild partynatt?

Innan du börjar överväga smink, är det viktigt att du förstår att det är lite annorlunda än din genomsnittliga sminket du använder dagligen och kan kräva lite mer kärlek och vård. De tre nyckelelementen du måste tänka på är naturligt utomhusljus, oförutsägbart väder och fotokvalitet.

Viktiga avgörande element att tänka på

Vädret

vädret

Vädret är ett superviktigt element att tänka på, eftersom det kommer avgöra vilka produkter som är de bästa att använda på dagen. För heltidshändelser är det självklart att du bör använda långvariga produkter och även ha bra moisture/fuktgivare och primers. Vattentät/smudgeproof mascara och liners är din bästa vän och för den perfekta läpparna kan du inte undvika ett långvarig matt läppstift. Generellt sett är matta produkter vanligtvis bättre mot oförutsägbara väderförhållanden. Om du bestämmer dig för att ha med en skimmerbaserad produkt, se då till att du applicerar den med en bra primer för att undvika att den tappar sin effekt eller blir för fet.

Naturligt ljus

naturligt ljus

Det är viktigt att tänka på att du förmodligen kommer att spendera större delen av dagen utomhus vilket betyder att naturligt ljus kommer att spela en viktig roll när det gäller ditt smink. Ju mer smink du tillämpar desto mer sannolikt kommer du betona dina brister och fina linjer. Bästa regeln är att komma ihåg att hålla din sminkning enkel. Håll tunga foundation minimal och låt din hud andas. Använd inte för mycket för att undvika ett tungt kladdigt utseende som sannolikt blir tio gånger mer synligt i utomhusbelysningen. Användning av hudpuder är också ett bra sätt att undvika så att du drar för stor uppmärksamhet på dina brister.

Fotokvaliteten

fotokvalitet

Hur du applicerar dina sminkprodukter kan vara skillnaden mellan dina bilder som ser felfria och mejslade ut eller bleka och tråkiga. Välj rätt sminkprodukter och du kommer känna dig redo och så även kameran. Ett bra tips för att lägga till en mer subtil look på ditt utseende är att använda konturering.

Konturer kan ge dig en extra dimension som gör att du ser mer definierad ut i dina bilder, genom att göra att ditt ansikte blir ljusare och markerar din benstruktur. Undvik att använda super tunga highlighters eftersom de kan göra att du ser mer oljig ut än en glödande gudinna.

Läs mer om hur du justera din sminkning med våra topp 5 sminktips för att hjälpa dig uppnå ett enkelt glamutseende som inte tar bort ditt underbara outfit. Numera handlar mantrat om "mindre är mer". Vi visar dig våra heta enkla tips för att du ska skapa maximal effekt, samtidigt som du använder mindre smink.

Våra 5 bästa sminktips i naturligt ljus

sminktips1

Fylliga läppar

Den djärva läppen är din omedelbara drama att titta på. En tidlös stilspets som har stått tidstestet och alltid ger dig maximal effekt på några minuter. Det viktiga att komma ihåg är att använda en färg som kompletterar eller knyter samman med din outfit. För att uppnå detta är det bäst att titta på färgerna som används i ditt plagg och antingen matcha färgen eller välja en färg som ger kontrast till ditt klädsel. TIPS: För att läpparna ska se frodiga och friska, applicera en fuktgivande läppbalsam före läppstiftspappning och använd en penna för att skissera läpparna för en ren finish.

sminktips2

Glödande käkben

Det perfekta ackompanjemanget till ett nytt felfri ansikte är utan tvekan den glödande kindbenet som är otroligt enkelt men ändå super effektivt. Den hetaste trenden är just nu högljus som kan användas bäst på kindben, nosspets och över läppen. Var försiktig så att du inte överbelastar och applicera för mycket högljus eller super tunga högljus. Kom ihåg att lite kan gå långt, så du borde vara super uppmärksam på detta. Tips: Innan du använder en highlighter, använd ett bronzer för att skapa mer djup. Sopa utåt på äpplen på dina kindar.

sminktips3

Roséguldiga ögon

Rose guld har nu tränat ett tag i modeformen, så det verkar passande att det skulle anpassas till vårsäsongens bästa skönhetsutseende. Det rosa guld metalliska ögat tar ett modernt tillvägagångssätt till det metalliska rökiga ögat och erbjuder ett friskt eteriskt feminint utseende. Denna super jordiska ton är perfekt för dagtidslitage och kommer utan tvivel att du känner glam och girly utan problem. Avsluta din superglam utseende genom att lägga en pudding av pulver till ögonets inre hörn. TIPS: Använd en basprimer på ögonlocken före ögonskuggans applikation för ett längre hållbart veckfritt utseende.

sminktips 4

Eyeliner som en katt

Det är verkligen fantastiskt vad vackert applicerat eyeliner kan göra till ditt övergripande smink utseende. Om det används ordentligt kan en bra eyeliner öppna och rama dina ögon. Nyckeln är att inte göra linjen för tjock, igen är mindre mer och du vill inte göra din look extremt tung och hård. För att applicera korrekt starta från ögonets inre hörn och gör långsamt dig till det yttre hörnet, avsluta med att skapa en flick uppåt och utåt.

sminktips 5

Markerade bruna ögonbryn

Det står självklart att du verkligen borde alltid arbeta med det som passar ditt ansikte, men en av de hetaste trenderna är för ögonblicket överdriven djärva pennor. Vi inser att alla naturligt har en annorlunda form när det gäller ögonbryn, men nu mer än någonsin har det blivit alltmer acceptabelt att hålla panna fylligare och mindre perfekt manicurerad. För att uppnå detta utseende borde du borsta dina ögonbryn med en ögonbrynborste och använd sedan en penna eller ett pulver för att skapa mörkare och mer definierade pennor.

Slutligen kan vi rekommendera fotogravyr i fotoramar hos Gravyrbutiken.se för att få ut det bästa av dina foton.